Over mij

Wie ben ik?

Ik ben Leen. Ik ben geboren in 1981 en ben mama van twee schatten van kinderen. Nu mijn kinderen in de lagere school zitten is er wat tijd vrijgekomen om mijn passie voor het bakken en naaien verder uit te werken.collage

Mijn liefde voor het bakken deel ik al een tijdje met mijn huisgenoten, ouders en mijn collega’s op het werk. Ik ben leerkracht wiskunde en neem vaak bakexperimenten mee om tijdens de pauze, samen met mijn collega’s, te verorberen.

Mijn liefde voor naaien heb ik geërfd van ons bobonne. Mijn mama, Vera, is geboren in 1956 en is, net als ik, graag creatief bezig. Toen ik twee jaar geleden een naaimachine kocht, haalde zij de hare van onder het stof. Boeken, het internet en volharding hielpen mij bij mijn eerste naaiprojecten. Ik ben dus autodidact.

Hoe is deze website ontstaan?

Op donderdagnamiddag neem ik mijn verbeterwerk mee op “café”.  Dat café heet Philimonius. Philimonius is een koffiebar in Aalst. Eigenlijk best raar dat mijn “stamcafé” een koffiebar is, ik lust namelijk helemaal geen koffie. Gelukkig schenkt Jo, de barista van dienst, de lekkerste Latte en andere overheerlijke dranken (aanraders: appel-gemberthe, ice-tea (huisbereid), …) dit in combinatie met heerlijk huisgemaakt gebak. Ik kruip steevast op mijn zelfde plekje aan de toog en begin aan mijn stapel verbeterwerk. Op de achtergrond klinkt prachtige klassieke muziek. Tijdens mijn verbeterpauzes kan ik rustig rondsnuisteren in Jo zijn koffiebar. Zijn koffiebar doet namelijk ook dienst als winkeltje van allerlei leuke hebbedingen en fantastische mooie wenskaarten.

Al vaak heb ik daar op mijn barkruk zitten dromen over een eigen winkeltje voor mijn zelfgemaakte tassen, of een koffiebar met naaiatelier, of een webwinkel, of … . Ik moet toegeven dat ik jaloers ben op mensen die hun dromen najagen. Door al dat dromen en de vele gesprekken met Jo nam ik het besluit om een website te beginnen. Zo wil ik een stukje van mijn dromen waarmaken.

Gesteund door mijn mama ging ik aan de slag. Ze was en is nog steeds enthousiast over mijn nieuw project. Samen begonnen we te brainstormen.

Na de beslissing om een website te beginnen begon de (lange) zoektocht naar een naam, een logo, een website, … . Ik moet toegeven dat het begin niet simpel was. Na wat speurwerk op het internet nam ik de beslissing om zelf een website te bouwen via wordpress. Dat lijkt heel simpel maar dat is het niet. Het was een hele zoektocht. Gelukkig kon ik reken op de hulp van het internet en vrienden. Bedankt Stan.

Volgende puntje op onze lijst: een naam. Heel wat ideeën passeerden de revue. De sewing bakery (te Engels), banalebo (dat zegt eigenlijk niet wat we doen), gebak en genaai (ook niet je dat), de bakkende naaisters, … Alle voor-en nadelen afgewogen werd het toch Banalebo. Bakken en naaien met Leen en Bobonne.

Ik knutselde een website in elkaar met bakrecepten en naaiprojecten: www.banalebo.be. Al vlug kreeg ik de opmerking dat ik beter twee websites kon bouwen. Niet alle mensen die recepten zoeken zijn geïnteresseerd in rugzakken en toiletzakken en omgekeerd. Ik begon direct te werken aan een tweede website. Zo ontstond deze website (Leen bakt).

Zo heb ik dus twee websites: www.banalebo.be met mijn naaiprojecten. En www.leenbakt.be met recepten voor cake, koekjes, … .

Doel van deze website

Ik eet zelf heel graag dessert, vooral gebak! Ik bak ongeveer een drie tal keer per week. Ik wil graag mijn recepten met jullie delen. Aan de hand van foto’s en duidelijke instructies hoop ik dat jullie hiermee aan de slag gaan. Ik kijk ernaar uit om jullie reacties te lezen.

Groetjes

Leen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *