Een klassieker: de quatre quart

Image 18-06-15 at 20.16

Tijdens mijn verbetermarathon had ik nood aan een lekker en eenvoudig tussendoortje. Een snelle simpele cake met slecht 5 ingrediënten.

Bereidingstijd: 20 min + 45 min – Hoeveelheid: 13 personen

Ingrediënten

  • 250 g boter (op kamertemperatuur)
  • 250 g suiker
  • 1 vanillestok
  • 250 g zelfrijzende bloem
  • 4 eieren

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Doe de boter en suiker in je keukenrobot en klop romig.
  3. Voeg de vanillezaadjes toe.
  4. Neem een tweede kom. Splits de eieren. Doe de eigelen één per één bij het deeg in de keukenrobot.
  5. Voeg de (gezeefde) bloem toe. Meng de bloem met een houten lepel onder het beslag. Je hebt hier best wat spierkracht voor nodig.
  6. Klop de eiwitten tot sneeuw. Roer het opgeklopte eiwit voorzichtig onder het deeg.Image 18-06-15 at 20.20
  7. Neem een bakvorm. Doe het beslag in een beboterde en bebloemde cakevorm.Image 18-06-15 at 20.22
  8. Bak de cake 45 minuten. Controleer de gaarheid van je cake alvorens hem uit de oven te nemen. het is niet erg als je cake wat langer tijd nodig heeft.
  9. Ontvorm de cake en laat afkoelen op een taartrooster.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *