Yoghurtcake met perzik en bosbessen

Image 18-06-15 at 20.03

Al geruime tijd ben ik geabonneerd op de eetdozen van HelloFresh! Naast de Originalbox vol met lekkere hoofdgerechten brengen ze ook elke week een doos vol lekker fruit.

Deze week zaten er perziken en bosbessen in de doos samen met een recept voor een yoghurtcake.

Bereidingstijd: 30 min + 60 min – Hoeveelheid: 8 personen

Ingrediënten

  • 2 perziken
  • 100 g bosbessen
  • 45 g boter, op kamertemperatuur
  • 180 g bloem
  • 2 koffielepels bakpoeder
  • 200 g suiker + 1 extra eetlepel voor de garnering
  • 2 eieren
  • 125 ml Grieks yoghurt
  • snuifje zout
  • 1 koffielepel vanille extract

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Meng de boter, de suiker en de eieren in de keukenmachine tot een luchtige massa.
  3. Voeg het vanille extract en de Griekse yoghurt toe en mix nog 1 minuut door.Image 18-06-15 at 20.08
  4. Voeg de bloem en het bakpoeder in delen toe. Meng alles tot een mooi egaal deeg.
  5. Neem een springvorm en bedek de bodem met bakpapier. Vet de randen van de springvorm in met boter en bestrooi met een laagje bloem.
  6. Giet het beslag in de springvorm.
  7. Verdeel de perziken en de bosbessen over het beslag. Bestrooi het fruit met 1 eetlepel suiker.Image 18-06-15 at 20.14
  8. Bak de cake 1 uur in de oven of tot hij goudbruin is. Controller eventueel de garing met een breinaald.
  9. Laat de taart afkoelen, smullen maar.

bron: HelloFresh

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *