Havermout, yoghurt muffins met perzik en blauwe bessen

Image 15-07-15 at 20.20

Ik ben geen echte muffin fan. Om de één of ander reden eet ik liever cake of koekjes. Af en toe laat ik mij verleiden tot het bakken van muffins. Deze zijn heel lekker. Het is wel aan te raden om ze de dag zelf op te eten. 

Bereidingstijd: 30 min + 25 min – Hoeveelheid: 12 stuks

Ingrediënten

  • 200 g bloem
  • 120 g suiker
  • 3 eieren
  • 180 ml plantaardige olie (bv. zonnebloemolie)
  • 100 g Griekse yoghurt
  • 1 theelepel vanille extract
  • 20 g havermout
  • 100 blauwe bosbessen
  • 1 perzik

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Doe alle ingrediënten, behalve de havermout en het fruit, in een kom en roer tot alles goed gemengd is.
  3. Roer voorzichtig de havermout en het fruit door het deeg.Image 15-07-15 at 20.21
  4. Vul de muffinvorm en plaats 20 à 25 minuten in de oven. Controleer de cakejes met een deegprikker alvorens ze uit de oven te nemen. Image 15-07-15 at 20.23
  5. Laat afkoelen op een rekje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *