Aardbeienmousse

Image 15-08-15 at 13.53

 

Haal de zon in huis met deze overheerlijke aardbeienmousse. Onze kinderen zijn grote fan.

Bereidingstijd: 25 min + 3 uur in de koelkast – Hoeveelheid: 8 personen

Ingrediënten

  • 250 g aardbeien
  • 50 g (Griekse) yoghurt
  • 50 g suiker
  • 2 dl (volle) room
  • 3 blaadjes gelatine

Bereiding

  1. Laat de gelatine blaadjes weken in koud water.
  2. Was de aardbeien. Snij ze in kwartjes en doe ze, samen met de suiker, in de blender. Mix alles tot een gladde saus.
  3. Verwarm een derde van de aardbeiensaus op zacht vuurtjes.
  4. Neem de kom van het vuur. Knijp de gelatineblaadjes uit en laat ze smelten in de warme aardbeiensaus.
  5. Voeg de rest van de aardbeiensaus toe.
  6. Roer de yoghurt onder het mengsel.Image 15-08-15 at 13.57
  7. Klop de room stevig op met de keukenrobot.
  8. Spatel de room voorzichtig door de aardbeiensaus.
  9. Vul de potjes.
  10. Plaats minstens 3u in de koelkast.
  11. Versier met verse aardbeien.

IMG_5883