Glutenvrije citroen, ricotta cake

Image 13-08-15 at 20.11

Een lichte, glutenvrije cake met citroensmaak. Ideaal voor op een prachtige zomerdag. De cake is smeuïg en smaakt heerlijk naar amandelen.

De cake smaakt nog lekkerder de volgende dag! Laat hem helemaal afkoelen en plaats hem een nacht in de koelkast.

Bereidingstijd: 20 min + 45 min – Hoeveelheid: 12 personen

Ingrediënten

  • 120 g boter (op kamertemperatuur)
  • 275 g suiker
  • 1 vanillestok
  • zeste van 1 citroen
  • 4 eieren
  • 240 g amandelmeel
  • 250 g ricotta
  • 1/2 theelepel citroenaroma
  • amandelschilfers voor de versiering

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160°C.
  2. Doe de boter, suiker, vanillezaadjes, citroenzeste en het citroenaroma in je keukenrobot en klop tot het mengsel wit en romig is. Dat kan even duren (8 min).
  3. Neem een tweede kom. Splits de eieren. Doe de eigelen één per één bij het deeg in de keukenrobot.
  4. Voeg het amandelmeel toe. Laat de keukenrobot nog even draaien tot je een mooi deeg krijgt
  5. Roer de ricotta met de hand door het deeg.
  6. Klop de eiwitten tot sneeuw. Roer het opgeklopte eiwit voorzichtig onder het deeg.Image 13-08-15 at 20.14
  7. Neem een bakvorm. Bekleed de onderkant met bakpapier en boter de zijkant in.
  8. Bestrooi de cake rijkelijk met amandelschilfers.Image 13-08-15 at 21.19
  9. Bak de cake 40 à 45 minuten. Controleer de gaarheid van je cake alvorens hem uit de oven te nemen. Het is niet erg als je cake wat langer tijd nodig heeft.
  10. Laat de cake een 30 tal minuten afkoelen in de vorm. Ontvorm de cake en laat verder afkoelen op een taartrooster.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *