Dubbele chocoladekoekjes (met zeezout)

Image 15-07-15 at 20.14

Voor de chocolade verslaafden onder ons zijn deze koekjes de hemel op aarde. Het zeezout geeft een extra diepte aan deze koekjes.

Bereidingstijd: 25 min + 12 min – Hoeveelheid: 25 stuks

Ingrediënten

  • 120 g donkere chocolade
  • 110 g (ongezouten) boter
  • 120 g bruine suiker
  • 1 ei
  • 1 theelepel vanille extract
  • 130 g bloem
  • 20 g cacaopoeder
  • 1 theelepel natriumbicarbonaat
  • 1 /2 theelepel zeezout
  • 150 g donkere chocolate chips (of donkere chocolade in stukjes gehakt)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160°C.
  2. Smelt de 120 g donkere chocolade au bain marie (of in de microgolfoven).
  3. Neem de mengkom van je keukenmachine en klop de boter en de bruine suiker op tot een luchtige massa, dit kan een 10 tal minuten duren.
  4. Voeg het ei en het vanille extract toe. Laat de machine 3 à 4 minuten kloppen.Image 15-07-15 at 20.18
  5. Zeef de bloem en het cacaopoeder.
  6. Roer de bloem, het cacaopoeder, het natriumbicarbonaat, het zeezout en de gesmolten chocolade onder het mengsel.
  7. Voeg tenslotte de chocolate chips toe.
  8. Neem een bakplaat bekleed met bakpapier. Maak kleine bolletjes met twee lepels of een kleine ijsschepper. Duw de bolletjes plat met de bolle kant van een lepel. Maak de lepel nat, dit voorkomt dat het deeg aan de lepel blijft kleven.Image 15-07-15 at 20.19
  9. Bak de koekjes ongeveer 12 minuten.
  10. Laat ze afkoelen op een taartrooster.

Een gedachte over “Dubbele chocoladekoekjes (met zeezout)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *