Chocolade, havermoutkoekjes

Image 14-06-15 at 17.02 (1)

Chocolade spreekt altijd tot de verbeelding. Gecombineerd met havermout en bruine suiker leidt dit tot overheerlijke koekjes.

Bereidingstijd: 30 min + 12 min – Hoeveelheid: 30 stuks

Ingrediënten

  • 175 g boter
  • 110g bruine suiker
  • 65 g witte suiker
  • 1 ei
  • 200 g havermout
  • 130 g bloem
  • 1 koffielepel natriumbicarbonaat
  • 1 koffielepel vanille extract
  • 150 g zwarte chocoladekorrels

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170°C.
  2. Doe de witte suiker, bruine suiker, het vanille extract, de boter en het ei in de mengkom van je keukenrobot. Meng alles grondig.
  3. Voeg de bloem, het natriumbicarbonaat en de haverzoutkorrels toe en meng alles tot een mooi egaal deeg.
  4. Roer, met de hand, de chocoladekorrels onder het deeg.Image 14-06-15 at 17.16
  5. Beleg je bakplaat met bakpapier en maak deegballetjes van ongeveer 25g. Leg de deegballetjes niet te dicht bij elkaar. Image 14-06-15 at 17.22
  6. Bak de koekjes 12 minuten, tot ze goudbruin zijn. Ze zijn nog niet hard als je ze uit de oven haalt, ze gaan hard worden als ze afkoelen.
  7. Laat ze 15 minuten afkoelen alvorens de koekjes te verleggen op een rooster om ze helemaal te laten afkoelen.

Geen zin of tijd om zelf aan de slag te gaan? Leen bakt ook voor jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *