Volkorenkoekjes met witte chocolade en cranberry

Image 20-06-15 at 16.35

Koekjes die als ontbijt kunnen? Ja, ze bestaan. Deze koekjes zijn gemaakt van volkorenmeel. De cranberry’s zorgen voor een extra gezonde toets.

Bereidingstijd: 20 min + 12 min – Hoeveelheid: 20 stuks

Ingrediënten

  • 110 g boter op kamertemperatuur
  • 40 g bruine suiker
  • 100 g witte suiker
  • 1 ei
  • 1/4 koffielepel vanille extract
  • 140 g volkorenbloem
  • 1/2 koffielepel natriumbicarbonaat
  • 1/4 koffielepel zeezout
  • 60 g cranberry’s
  • 70 g witte chocolade in stukjes

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 190°C.
  2. Doe de boter en de twee soorten suiker in de mengkom van je keukenrobot. Meng grondig, tot je een luchtige massa krijgt.
  3. Voeg het ei, het vanille extract en het zeezout toe. Laat de keukenrobot even draaien.
  4. Terwijl de machine draait, voeg je lepel per lepel de bloem en het natriumcarbonaat toe.Image 20-06-15 at 16.37
  5. Meng tenslotte de cranberry’s en de witte chocolade stukjes onder het deeg. Doe dit met een houten lepel of pannenlikker.
  6. Laat het deeg 10 minuten rusten in de ijskast.
  7. Neem een bakplaat bekleed met bakpapier en maak hoopjes deeg. Duw de deegbolletjes plat. Laat genoeg ruimte tussen de verschillende koekjes.
  8. Bak de koekjes 10 à 12 minuten, tot ze goudbruin zijn.
  9. Laat ze 15 minuten afkoelen, alvorens ze te verleggen naar een koekjesrooster om verder af te koelen.

Geen zin of tijd om zelf aan de slag te gaan? Leen bakt ook voor jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *