Wortelcake

 

Heerlijke wortelcake met een fantastisch romige topping.

Bereidingstijd: 25 min + 60 min – Hoeveelheid: 12 personen

Ingrediënten

  • 220 g bruine suiker
  • 185 ml  plantaardige olie (zelf gebruik ik zonnebloemolie)
  • 3 eieren
  • 225 g bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel natriumbicarbonaat
  • 0,5 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 200 g geraspte wortels
  • 80 g grof gehakte pecannoten
  • 100 g rozijnen ( ik week mijn rozijnen in cognac)

Voor de topping

  • 300 g philadelphia
  • 100 g platte kaas
  • 70 ml peperkoeksiroop (kan ook zonder)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Klop de suiker en de zonnebloemolie 3 minuten met een elektrische mixer.
  3. Voeg de eitjes één voor één toe, laat je mixer alles goed mengen.
  4. Vervolgens voeg je de bloem, het bakpoeder, het natriumbicarbonaat en de kruiden toe.
  5. Voeg de wortels, de noten en de rozijnen toe. Laat de machine alles goed mengen.
  6. Doe het deeg in een beboterde en bebloemde vorm.
  7. Bak de worteltaart 50 à 60 minuten. Controleer de gaarheid van je cake alvorens hem uit de oven te nemen.
  8. Ontworm de wortelcake en laat hem afkoelen.
  9. Meng de platte kaas met de Philadelphia en de peperkoeksiroop. Werk je afgekoelde cake af met dit mengsel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *